Boehringer Ingelheim

Dokter kat

Hoe zorgen we dat mensen goed voor hun kat zorgen?

Boehringer Ingelheim is één van de grootste spelers op het gebied van dierenfarmaceutica.  Zij hebben als doelstelling het ontwikkelen en het op de markt brengen van nieuwe producten ter verbetering van de gezondheid en het welzijn van dieren. Ons project richtte zich op onze eigenwijze viervoeters, de katten. Moeilijkheidje: een wettelijk verbod op reclame voor voorgeschreven medicatie richting de consument. Meevaller: hierdoor is juist contentmarketing een perfecte manier om de doelgroep te informeren over nieuwe producten. Onze awareness campagne gaat over de gezondheid van katten die ouder zijn dan 7 jaar. Vanaf die leeftijd nemen de gezondheidsrisico’s namelijk sterk toe.

personificatie #socialmedia #entertainment

Oplossing

Om de doelgroep op een toegankelijke, creatieve en laagdrempelige manier te bereiken, creëerden we Dokter Kat. Een fictief kattenkarakter, dat via social media zijn kennis van katten deelt. Zijn naam: Gijs! Als kat van dierenarts Nicole, vertelt hij over zijn dagelijks leven. Soms grappig, soms serieus en soms met een link naar de medische wereld. Via video’s, social media posts en quizzen wordt informatie gegeven en uitgevraagd. In de loop der jaren zijn de verschijningsvormen van Gijs uitgebreid. Zo zijn er digitale cadeautjes per mail, social media-presentaties op de Voorjaarsdagenbeurs met flyers, visitekaartjes en zelfs cupcakes van Dokter Kat uitgedeeld. Miauw!

Resultaat

Iedereen weet dat kattencontent en social media een gouden combinatie zijn. Dat zagen we dan ook zeker terug in de resultaten. Gijs heeft inmiddels tienduizenden volgens op social media, de content die hij plaatst, wordt miljoenen keren bekeken en de hartjes en duimpjes vliegen hem om de oren. De boost-campagnes outperformen de markt qua engagement en klikratio’s met factor 10! Mede hierdoor dalen de kosten per contact tot ongeveer een kwart van het marktgemiddelde. Purrrrr!

Met dank aan Boehringer Ingelheim.

+100kBezoekers per jaar
+ 1 mlnViews per jaar
+65kVolgers

Meer mooi werk

Meer weten?

Kijken wat voor bijzondere campagne we voor jou kunnen creëren? Neem contact op!

Ja, leuk!