Wieckse

Zonneradar

Hoe laten we Wieckse-drinkers optimaal genieten van elke zonnestraal?

Throwback time! We blikken terug op de zomer van 2009. Wieckse staat voor optimisme en wil consumenten laten genieten van elke zonnestraal. Daarom zocht Wieckse een manier om de doelgroep vooral de Wieckse te laten 'beleven'. Het idee hierachter is om niet te ‘roepen wie je bent’, maar om te ‘zijn wie je bent’. Belangrijk hierbij was om Wieckse extra onderscheidend vermogen te geven. brandwebbing is vanaf het eerste idee betrokken geweest bij deze campagne. Samen met Wieckse en Bureau2009 is de strategie opgezet om te bepalen waar, hoe en wat, we aan wie we gingen vertellen.

#witbier #throwback #casus #zon

Oplossing

Voor deze campagne ontwikkelden wij samen met Bureau2009 en Wieckse de ‘Zonneradar’; een website waar je kon zien op welk terras, op dát moment de zon scheen. Voor deze nieuwe functionaliteit gebruikten we een netwerk van hardware (weerstations) op meer dan 60 grote bestaande en nieuwe terrassen. De informatie uit al die weerstations werd verwerkt tot een advies van Zonneradar.

De campagne laat zien hoe je met een vernieuwende dienst, unieke content genereert en sales en communicatie kunt integeren. Zonneradar creëerde zijn eigen media en verleende de doelgroep een service. Interruptiemarketing, marketing die is gebaseerd op interrumperen, het storen van mensen met commerciële boodschappen, wordt in ieder geval ten dele vervangen door ‘gewenste’ communicatie. De inzet van technologie en media vergroot de relevantie van dit biermerk voor consumenten en maakt het mogelijk om Wieckse extra onderscheidend vermogen te geven. Op de zon!

Resultaat

Dit relevante en onderscheidende concept leidde tot meerwaarde richting horecaondernemers en consumenten. In media hebben we niet ‘domweg’ aangekondigd dat zonneradar er is, maar de functionaliteit werd gelijk vertoond, door middel van onder andere een slimme bannercampagne en specifieke contentintegraties. De Zonneradar-campagne was een belangrijke drive achter de volumegroei van Wieckse.

De campagne steunde op drie (interactieve) pijlers:

  • Owned media: website De Zonneradar en POS materiaal, zoals viltjes
  • Paid media: een volledige geïntegreerde en (op weer en tijd) getargete bannercampagne die de live zonneradar content inlas. Daarnaast was er contentintegratie van de Zonneradar-applicatie op Telegraaf.nl, Weer.nl en Buienradar.nl en een Adwords-campagne op de groepen ‘weer’ en ‘bier’
  • Earned Media: Een grote PR-waarde door de launch van Zonneradar (mediawaarde €40.000). De Zonneradar kon je op je eigen site/pagina (bijvoorbeeld Hyves - ja, het was 2009, Facebook of IGoogle) vertonen. Ook kon dat (via de browser) op je mobiele telefoon en vanaf 2010 als app.
3gewonnen innovatieprijzen
60terrassen
10.000+opgevangen zonnestralen

Meer mooi werk

Meer weten?

Kijken wat voor bijzondere campagne we voor jou kunnen creëren? Neem dan contact op met Nannie. We gaan graag voor je aan de slag!

Neem contact op