Aegon

Honey, let's talk money

Hoe kan Aegon koppels helpen goed met geld om te gaan?

Aegon biedt financiële producten voor nu en later aan: het is één van de grootste verzekeraars van Nederland. Ook kun je terecht voor producten op het gebied van sparen, beleggen, vermogensbeheer, hypotheken en pensioen. En…. Aegon heeft als wens dat iedereen ‘goed wordt met geld’. Om goed te worden met geld, moet je inzichtelijk hebben hoeveel geld er je huishouden in- en uitgaat. Hierbij heb je niet alleen te maken met je loon en vaste lasten, maar bijvoorbeeld ook waar jij en je partner geld aan uitgeven. Maar geldzaken bespreken met je partner kan uitlopen op ruzie. Of toch niet?

#gamification #geldzaken

Oplossing

Wij hebben de propositie van Aegon tastbaar gemaakt in een spel. Om te zorgen dat niet een van beide partners over moeilijke, spannende of leuke geldzaken hoeft te beginnen, speelt het spel de rol van een onafhankelijke derde: Het Aegon – 'Honey, lets talk money' kaartspel. Dit spel kon gratis besteld worden op de site van Aegon.

Door het spelen van dit spel, kun je geldkwesties bespreken zonder ze zelf aan te hoeven zwengelen; omdat er bij samenwonen immers meer komt kijken dan alleen een verliefde blik en een verhuiswagen.Om meer aandacht te krijgen voor het kaartspel, maakten we inserts in verschillende magazines en zes video’s voor sociale media.

Resultaat

Honey, lets talk money is als kaartspel geproduceerd en was te downloaden op de site van Aegon. Duizenden stellen hebben zo ruzies kunnen voorkomen en op een luchtige manier met elkaar van gedachten kunnen wisselen over wat ze belangrijk vinden in het financiële deel van hun huishouden.

De media heeft - zowel betaald als onbetaald - meerdere malen verslag gemaakt van dit interessante spel. Artikelen op onder andere De Telegraaf en nu.nl, in de Flair, de LINDA. En video’s op sociale media waarin mensen het spel spelen, hebben honderdduizenden mensen bereikt.

Met dank aan Aegon, de Telegraaf, LINDA, de Flair en NU.nl.

+3000Downloads
+10Srtikelen in Flair en Nu.nl
52Unieke speelkaarten

Meer mooi werk

Meer weten?

Kijken wat voor bijzondere campagne we voor jou kunnen creëren? Neem contact op!

Dat wil ik!